Her er noen Tips fra Oss til Deg

Vær oppmerksom på at det vil ta ca 4 – 6 uker før alle rester av løsemidler er fordampet fra lakkoveflaten og før den nye lakken er helt gjennomherdet. I denne tiden bør du kun vaske bilen din med rent vann uten noe form for tilsetninger, og tørke den etterpå med et mykt og rent pusseskinn. Etter innkjøringsperioden kan du igjen vaske bilen som vanlig, f eks med høytrykksspyler eller i vaskeanlegg.

Bilen din trenger regelmessig pleie. Foruten vask innebærer det regelmessig voksbehandling av lakken (vi anbefaler to ganger i året). Fremmede substanser som fugleskitt, harpiks, blader fra trær og annet etsende, bør fjernes umiddelbart.

Er det kommet dugg på den nye lakken? Da bør du beskytte glansen mot været med en mild polish. Deretter bør bilen vokses med et godkjent voksemiddel.

Men du kan også friske opp en gammel eller dårlig lakkoverflate og få glansen tilbake. Du må da først få bilen preparert på et lakkeringsverksted. Deretter fullfører du selv jobben med å vokse overflaten.

Alle lakkoverflater her en vannavvisende effekt. Men dersom vannet ikke lenger legger seg som dråper eller perler på overflaten, er det på tide å vokse bilen.

Bilen må aldri vaskes eller vokses i direkte sollys. Da varmer lakkoverflaten seg opp og blir mer sensitiv enn vanlig.

Vi anbefaler en årlig kontroll av lakken for å utbedre steinsprut og andre småskader. Kun regelmessig reparasjon av lakkskader hindrer at rust sprer seg i karosseriet.

 

Go to top